Please enable JavaScript to view this site.

BINETIX NETWORK

Navigation: Solutions > User Guides > BINETIX PTM™ 2019 (Български)

Начален екран и работна сесия

Scroll Prev Top Next More

ЕЛЕМЕНТИ НА ОСНОВНИЯ ЕКРАН

Системата предлага различни начини да започнете своята работа от меню-лента разположено в горната част на екрана. Системата предлага бърз и директен достъп до функции, който ще получите от Вашия персонален начален екран. Съобразно Вашата роля в организация, Вие получавате пълни или частични права за достъп до различни функции на Системата.

Бележка: По-долу е илюстриран примерен начален екран на Системата, който е конфигуриран за работа с модула "Документарни операции" (виж модули).

ptm_home_bg

 

Основният екран е разделен на три главни части:

1. Заглавна лента - дава информация за потребителя, който успешно е влязъл в системата, работното място и поделение на вашата организация.

ptm_home_title

 

2. Лента с опции на менюто - това е мястото, от което потребител може да получи директен достъп до всички функции на системата, които са му разрешени.

ptm_home_menu

 

От тази лента потребителят има ограничен достъп до функциите, които са позволени за ползване в съответствие с неговата роля.

3. Работен прозорец - разположен е в цялата долна част на основния екран под заглавната лента и лентата с опции на менюто. Чрез работния прозорец потребителят управлява специфични елементи от избрана функция на менюто.

ptm_home_body

 

Показан е работния прозорец на потребител, който е получил достъп до началния екран на Системата.

Потребителят има бърз достъп до основните документарни операции, работа с документи и нареждания към документарни досиета, справки и други функции.

Вие лесно може да се ориентирате къде се намирате по адресната лента в горния ляв край на работния прозорец. В примера е посочено - ... > Начало.

РАБОТНА СЕСИЯ

Работна сесия в BINETIX PTM е времето, през което потребител на системата може да извършва позволения му набор от операции.

Общи положения

Работната сесия се стартира автоматично от системата и винаги е индивидуална за всеки потребител - това означава, че двама потребители не могат да ползват системата с едно и също потребителско име от различни работни места. При опит за вход от друго работно място вторият потребител би получил съобщение подобно на това показано по-долу:

 

ptm_home_session

 

Нужно е да се обърне внимание на технологичната особеност, че работните сесии в Web приложенията се контролират с участието на Web браузера. Ако се стартират два разновидни Web браузера на един и същи компютър, например Mozilla Firefox и Internet Explorer, то Системата ще възприеме двата браузера като две отделни работни места.

Валидност на работната сесия

Основно поради съображения за сигурност, работните сесии в Системата имат фиксирана валидност при бездействие от страна на потребителя.

Тази валидност е фиксирана на 20 минути, които се отброяват от последното активно действие на работния екран от страна на потребителя. Това означава, че ако потребител регулярно извършва операции с работния екран, то валидността на сесията ще се рестартира непрекъснато.

Работни сесии с изтекло време на валидност автоматично се закриват от Системата. Това води до автоматичен изход от работния екран и потребителя трябва да се представи отново в Системата с неговото потребителско име и парола.

Някои изключения, на които потребителите трябва да обръщат внимание

- Когато приключвате работа ВИНАГИ излизайте с бутона за ИЗХОД на Системата, разположен в Заглавната лента. Не затваряйте браузера като програма от бутона [X] горе дясно. Затварянето на Web браузера не винаги води до автоматично затваряне на работната сесия и това може да доведе до блокиране на потребителското име за определено време - времето на валидност, което остава за текущата сесия. Ако това се получи, то изчакайте за да може Системата да ви осигури повторен достъп.

- Ако повече от 20 минути не получавате достъп до основния екран въпреки правилно въведени потребителско име и парола, моля свържете се с вашия администратор, за да получите допълнителни инструкции.

- Ако въведете грешно потребителско име или парола системата ще отчете този инцидент като нарушение на сигурността и ще върне съобщение за грешка, както е показано по-долу:

 

ptm_login_error

 

Copyright © 2013-2022 BINETIX LLC. All rights reserved. The content is maintained and distributed only at www.binetix.net according to the following terms and conditions.